Followers

Thursday, 6 December 2012

masih mencari semangat yang hilang




assalamualaikum...

puas dok menyeru semangat untuk berblog semula...tapiiiiii...tak tahulah kemana dia lari sembunyikan muka.tak tahu nak mula dari mana.haishh...banyak cerita yang dah ketinggalan kan?termasuk cerita dari kawan-kawan semua.

takpe..slow-slow kita bangkit semula.cuma sekarang ni lebih kepada untuk simpanan hari tua.kenangan untuk anak-anak baca bila mereka dah merangkak dewasa.

kali ni...kita update yang ni dulu ya.jumpa lagi di lain entry.insyaAllah.rindu kamu semua :)


Tuesday, 20 November 2012

tiba-tiba rindu bertandang

assalamualaikum....

tarik nafas dalam-dalam....hembusssssssssssss...
rasa kekok nak menulis semula setelah menjauh sekian lama.tapi kerinduan mengatasi segalanya.masih lagi mencari-cari mood yang terbang hilang entah kemana.moga menjadi titik permulaan untuk aku kembali semula.rindu kawan-kawan semua....
insyaAllah kita akan kembali bersua semula... :)



Thursday, 6 September 2012

akhirnya...dapat jugak baby girl...




assalamualaikum...

masih mood raya lagi ke?mesti ramai yang tengah plan nak buat open house atau paling tidak pun sibuk memenuhi undangan open house kan.takpe...selagi sihat tubuh badan...ada kesempatan... inilah masanya kita mengeratkan hubungan sesama insan.

aku setakat hari ni...cam biasalah...sibuk dengan urusan harian.ditambah pulak dengan kehadiran 'orang baru' dalam keluarga.kalau dari dulu tau macam ni senang nak dapat baby girl...dah lama aku merelakan.apa lah sangat kalau nak mengandung 9 bulan tu kan.pejam celik pejam celik dah keluar satu kepala.nak lagi best...ni ha...keluar express...takde morning sickness...takde mengidam-ngidam...tinggal nak pelihara je :)

jom berkenalan dengan baby girl kami...

hi aunty-aunty...my name is chichi.
my date of birth is on 25th june 2012.
i'm a semi flat persian cat.
my hobby is playing and sleeping.
if you want to hug me...let comes around to me :)


Thursday, 23 August 2012

Tuesday, 31 July 2012

my 'imam' is back




assalamualaikum...

alhamdulillah...cik kitol (CK) dah selamat pulang ke tanah air untuk selamanya :) penantian kami berakhir sudah.walaupun hanya 2 tahun setengah kami berjauhan...tapi telah cukup membuatkan aku menjadi seorang yang sangat berdikari...

insyaAllah...akan aku manfaatkan sebaiknya peluang yang diberi ini untuk memperbaiki segala kelemahan diri sebagai seorang isteri....

kini...imam solatku kembali disisi.... :) 

Sunday, 15 July 2012

cik wanie in the house






assalamualaikum...


yiiihaaaaaaaaaaa...cik wanie in the house.terbang dari jauh tu...kedah darul aman.kebetulan dia turun jb sebab nak jumpa bff dia...makanya aku amik kesempatanlah untuk bertentang mata dengan dia.memang dah tau awal dia nak datang jb tapi disebabkan aku ni selalu orang tempah kek tak tentu masa...jadi aku tak berani nak buat janji dengan dia.tapi jodoh pertemuan...ajal maut...semuanya tuhan yang tentukan kan...akhirnya dapat jugak kami bersua muka.


orangnya comel.bertambah manis dengan lesung pipit lekuk di pipi.tu yang adik nak lawan lesung pipit ngan aunty wanie tu tapi nampaknya aunty wanielah pemenangnya... :)


kami jumpa tak lama.tak sempat nak berborak panjang pun.main pas-pas barang.posing-posing sikit kat tengah-tengah 'shopping complex' (the zon) tu...laga-laga pipi pastu masing-masing membawa haluan sendiri.lagi pun aku berkejar nak balik siapkan tempahan.wanie pulak nak 'shopping' coklat kat situ dengan bff dia...jadi aku taknaklah ganggu plan dia.dia pun tak lama kan kat jb.bagi canlah dia habiskan masa pepuas kat sini.next time kita lepak lama-lama ya wanie.


terima kasih bagi dodol tu.sedap.kalau nak simpan untuk raya aci tak?ehehe.apa-apa pun...jangan lupa 'projek ABC' kita tu tau...tak sabar nak tunggu hasilnya :) ssyyyhhh....



Monday, 2 July 2012

abang ADI PUTRA in da house

assalamualaikum...

amboiiii...abang adi putra eh???lelaki idaman melaya tu...selalu berlakon jadi suami misali...mau tak sentap tengok kan...tak dapat aeron aziz pun takpe...tak kempunan...kahkahkah...






berdebar-debar diri sebelah dia...ada macam nora danish tak?
muahahahahahaha...pitam kalau nora danish dengar.


roslan shah sebagai MC...mulut macam mak ayam...

dapat hamper top ten cabutan bertuah...jangan mare...

dia ni dok mengutuk aku sebenarnya 
masa amik hadiah cabutan bertuah.
ada ke dia kata aku macam pemain ragbi.ceh!
pastu bila dia panggil suruh joget poco-poco
 dengan adi putra aku pulak tak perasan
sebab tengah leka meng'upload' gambar kat facebook.
kena kutuk lagi dengan dia.
last-last naik jugak joget poco-poco ramai-ramai atas pentas
dengan adi putra.
pergghhh...tak boleh 'imagine'.
tapi memang kenangan manislah untuk aku :)


signature adi putra

and...a big thanks untuk kakak angkat aku kerana telah meng'sponsori' 
hi tea ticket bersama adi putra hari ni.thanks you...


korang tengok sedutan sikit2 dah la ya... :)


pssttt!!!akak kawasan...pasni cita-cita nak bergambo ngan rosyam nor lak...

Friday, 15 June 2012

kerana cheese tart kami bertentang mata




assalamualaikum...


gambar segar dari ladang.di ambil pada pukul 3.55 petang tadi betul2 depan rumah ratusiput yang memang bukan 'ratu' pun.ratu dihati suami dan anak-anak je.nama glamour je tu... :)


berbalik pada tajuk entry...beberapa hari sebelum tu...ada terima sms dari seseorang nak order cheese tart.tanya dari mana...dia kata bukit dahlia.dekat je tu dengan rumah.memang tak tau lagi pun masa ni.memang anggap macam customer baru  je lah.jadi terus cakap kat dia kena letak deposit (kejam tak?) sebab tak kenal kan.tak lama lepas tu terus dia bank in deposit dan cakap dia maz@mrs. nazir follower ratusiput.ahaha...hamik ko!gigil terus sebab kawan-kawan blog kan.aku kan memang ada penyakit 'jantung pecah' kalau jumpa kawan-kawan blog ni.dag dig dug 2-3 macam jadinya.ehehe.


akhirnya...seperti yang dijanjikan...berjumpalah kami hari ni.itu pun nak mintak maaf sangat-sangat kat maz sebab tak dapat berborak panjang sebab rushing nak amik abang balik sekolah agama keluar pukul 3.45 petang.nak tengok newborn baby maz pun tak sempat.tapi anak maz yang sulong 'farah'...comel :) dalam 'rushing-rushing' nak cepat tu...sempat pulak kita orang bergambar kat tengah-tengah panas.terasa rendang dan montok pulak bila berdiri disebelah maz yang lampai dan slim.ehehe.'cameraman' aku macam biasalah...budak kecik umur 6 tahun tu.apa pun...terima kasih ya maz sebab sudi merasa cheese tart air tangan ratusiput.nanti raya bolehlah datang rumah...kita borak2 panjang :)







Wednesday, 13 June 2012

inilah rumah baru saya

assalamualaikum....


selamat datang...weeee...jangan marah ya kawan-kawanku yang dikasihi sekalian.bukan sengaja nak main pindah-pindah blog tapi memandangkan blog ratusiput yang sebelum ni bersekedudukan dengan blog kek dalam satu akaun yang sama...maka dalam keterpaksaan tanpa kerelaan...terrrrwujudlah blog 'ratusiput~part 2' ni untuk mengelakkan daripada berlakunya perlanggaran gambar di 'picasa album' yang hampir memenuhi 'free quota space' yang sepatutnya.jadi rumah lama...kita simpan sebagai kenangan :)

maka dengan ini...secara rasminya...saya mengisytiharkan bahawa...segala urusan berkaitan kemaskini blog dan perkembangan ratusiput seterusnya akan dilakukan di sini.harap maklum.

so kawan-kawan...jumpa di entry seterusnya...luv...ratusiput...