Followers

Friday, 15 June 2012

kerana cheese tart kami bertentang mata




assalamualaikum...


gambar segar dari ladang.di ambil pada pukul 3.55 petang tadi betul2 depan rumah ratusiput yang memang bukan 'ratu' pun.ratu dihati suami dan anak-anak je.nama glamour je tu... :)


berbalik pada tajuk entry...beberapa hari sebelum tu...ada terima sms dari seseorang nak order cheese tart.tanya dari mana...dia kata bukit dahlia.dekat je tu dengan rumah.memang tak tau lagi pun masa ni.memang anggap macam customer baru  je lah.jadi terus cakap kat dia kena letak deposit (kejam tak?) sebab tak kenal kan.tak lama lepas tu terus dia bank in deposit dan cakap dia maz@mrs. nazir follower ratusiput.ahaha...hamik ko!gigil terus sebab kawan-kawan blog kan.aku kan memang ada penyakit 'jantung pecah' kalau jumpa kawan-kawan blog ni.dag dig dug 2-3 macam jadinya.ehehe.


akhirnya...seperti yang dijanjikan...berjumpalah kami hari ni.itu pun nak mintak maaf sangat-sangat kat maz sebab tak dapat berborak panjang sebab rushing nak amik abang balik sekolah agama keluar pukul 3.45 petang.nak tengok newborn baby maz pun tak sempat.tapi anak maz yang sulong 'farah'...comel :) dalam 'rushing-rushing' nak cepat tu...sempat pulak kita orang bergambar kat tengah-tengah panas.terasa rendang dan montok pulak bila berdiri disebelah maz yang lampai dan slim.ehehe.'cameraman' aku macam biasalah...budak kecik umur 6 tahun tu.apa pun...terima kasih ya maz sebab sudi merasa cheese tart air tangan ratusiput.nanti raya bolehlah datang rumah...kita borak2 panjang :)







18 comments:

pena rozie said...

sedap ajer tengok cheesr tart tu...

Eri-chan said...

yay kalau dekat mahu jugak ku kirim beli cheese tart neh.. eheheeh...

kameraman kecik ya..takpe2 lama2 dia expert amik gambar2. ibu jadi pembuat kek dan kukis...anak jadi photog..wooww

cherry_ijau said...

selamat berkenalan .. wah , tauke tart ye puan ratu ni .. ada hati gak nak belajar wat tart .. tapi tangan macam tak berseni je .. sobsob

MulutPayau said...

okehhh dear...dah jumpa rumah baru..

Amboiii rupanya tokey cheese tart ya...peberet akak tu...

Cik Ina Do Do Cheng said...

ratu nak turun JB lah. jeles tau akak tengok ko bergambar ngan follower. kesat air mata.dah lama akak tak buat cheese tart.

ratu siput said...

jom ar turun akak kawasan.jgn lupa bawak geng kawasan sama tau.i'm waiting 4 u... :)

ieda said...

wahhhh yepeiiiii blog baru
akk dari semalam nbak masuk uah rs niee x lepas2 .. lepas nie nak gantikan blog lama tuu ;)

semakin cantik hasil tangan RS ;)

CT NoArIzAh ArIs said...

Follow u follow u... nnti turun JB nak serbu chesee tart u lah..:))

Tihara said...

nampak sedap cheese tart ratusiput neyh..montok2 gitu :)

LYAfrina said...

owh..buka blog baru dah yer..

sedapnyer cheese cake.. y membawa pertemuan kan

Bitt (double IS) said...

syok neh...tapi ita kat jb kan??

ratu siput said...

ye bitt saya dok jb :) mehlah mai jb :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

tak kira! thn ni tempah cistat sy nk amek gambo ngn ratu juga hihi..tahun lps x sempat

ratu siput said...

ehehe...haáh kan...dulu tak sempat.pastu gerimis kan masa tu.takpe nanti CK dah balik puasa tahun ni...leh kita posing maut berdua...

IxoR@ said...

menggoda iman cheese tart tu...

nyumm nyummm

:)

Che Rosliza Che mat said...

mesti sedap...tengok pun cam nak makan jer hihihi

mrs_nazir (Maz) said...

ahkak..baru tgk n3 nih..haha...sibuk kemain pas nek keje..maklumlah kita serupa..super mak..en asben jauh dimata..sobs..nyway sodap lah ctart itu..smpai ke KL maz bwak..hehe..nanti kita jumpa lg ok..jemput dtg rumah raya nti..p/s: nti ingtkan maz kek n c.tart yg maz oder utk raye tuh..maklumlah supermak katakan..hehehe

Anonymous said...

It's amazing to visit this web page and reading
the views of all mates concerning this post, while I am also zealous of getting experience.



my web page :: clash of clans cydia hack